Giv syrenerne en omgang bøllebank

En hammer og varmt vand. Det er opskriften på, hvordan syrenerne undgår at klaske sammen kort efter, de er sat i vase

Syrenerne skal bare há nogle baaaaaaank

Air Wick, Ambi Pur og Wunderbaum kan godt pakke sammen.  Der er intet på hverken spray, dåse eller pap, som indendørs kan konkurrere med den liflige duft af syrener.  

Hvis man vil tage forsommeren ind i stuen, skal det nederste stykke af syrenerne straks have en ordentlig tur med en hammer, så stilkene knuses. Tænk eventuelt på din uduelig chef eller den nye dagpengereform. 

Hvis blomsterne skal overleve mere end få timer, skal de nemlig kunne opsuge masser af vand, og det trænger bedre op, når grenene forneden er knust godt og grundigt. 

Varmt vand bedre end koldt

Derefter skal de straks sættes i vand.  Nogle siger, det skal være varmt. Andre koldt. Derfor foretog jeg lige en lille komparativ analyse den anden dag. En buket kom i varmt vand, en anden i koldt.

Resultatet var ikke til at tage fejl af. Syrenerne i koldt vand var lige til at smide ud efter to dage, de andre i varmt vand holdt i fem dage.  

Årets første høst fra buske langs Amager Strandvej

For mig betyder syrener fødselsdag, da jeg – når foråret falder til tiden – har kunnet drønet ud efter en buket, inden gæsterne kom.  For andre betyder det studenterfest eller den første grillaften. 

Syrener har de fleste mennesker et forhold til. Sikkert fordi, det er et tydeligt tegn på, at sommeren er der lige om lidt. 

Det har også inspireret en del sangskrivere til at nævne syrener i deres viser -blandt andet Sebastian.

Du kan vælge, om du foretrækker at høre Isam B fra Outlandish synge Sebastians vårvise, eller du mere er til Linda og X Factor:

 

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Gode haveråd. Bogmærk permalinket.

2 svar til Giv syrenerne en omgang bøllebank

  1. Søren siger:

    “Tænk eventuelt på din uduelig chef eller den nye dagpengereform.” – hvor er det godt, ha ha, det skal jeg tænke på næste gang jeg svinger hammeren 😉 Og syrener er fantastiske – netop fordi de minder om sommer. Fin test af, hvordan de holder sig bedst. Det var jeg ikke klar over.

  2. Inga siger:

    Klart Isam B.! Er (skabs)fan af både ham og Outlandish.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s