Amagers flotteste blåregn

Først på sommeren cykler jeg altid ud i kolonien ad Strandlodsvej, så jeg kan falde i svime over den kæmpestore blåregn, der slynger sig rundt om et hvidt træhus. I år fik jeg taget mig sammen til at finde ud af, hvem der egentlig bor i huset

”Jamen du skal da også med rundt og se haven,” er noget af det første Asty Schmidt siger, da jeg tropper op med kamera og nysgerrige øjne.  

I haven er der hostaer, klematiser, misteltene, porcelænsblomster, baldrian, liljekonvaller, ingefær, stolte kavalerer, figentræer – og en hel masse andre planter, som jeg ikke kan huske navnene på. Her bor uden tvivl to inkarnerede haveelskere.

Hvis du vil have blåregn til at blomstre mere end en gang, skal du klippe de nye, lange skud over. Tæl to knopper ud fra bladet og klip

Det er Astys mand Kield, der tager sig af blåregnen, som parret plantede for 30 år siden. I dag vokser den rundt om det meste af huset og op til terrassen på anden sal. Den ville også klatre op over tagryggen, hvis det ikke var fordi, Kield hele tiden holder den nede.

En gang om året skal den klippes grundigt ned, og derudover går han tit og klipper i den hen over sommeren.

”Den blomstrer kun så kraftig en gang om året, men hvis du vil have den til at blomstre i mindre grad hele sommeren, skal du klippe de lange skud af. Tæl to knopper ud fra bladet og klip af,” forklarer Kield, der i virkeligheden bedst kan lide blåregnen, når den ikke er i blomst. Han synes nemlig, at de lyse blade er meget smukke.

Bortset fra klipningen gør Asty og Kield intet for at få blåregnen til at tage sig godt ud. Den har fået en plads på solsiden og har desuden sine rødder i lerjord, hvilket betyder, at den aldrig helt udtørrer. Det mener parret kan været grunden til, at den trives så godt.

For 30 år siden så Asty og Kield et billede af et hus, der havde en stor, flot blåregn på verandaen. Derefter plantede de selv slyngbusken foran deres hus

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Gode haveråd, Hjemme hos. Bogmærk permalinket.

7 svar til Amagers flotteste blåregn

 1. maggiesvarstad siger:

  Dejlig-dejlig historie. Og især det store billede er helt vidunderligt. Elsker de der små kig ind i hverdags-Danmark. Diamanten i vandpytten. Nice!

 2. smileydays siger:

  Sikke et skønt indlæg, og hvilken fantastisk blåregn! Allerede for syv timer siden så jeg, at du havde skrevet en ny tekst til bloggen, men jeg har gemt den til nu og glædet mig, til jeg kunne sidde i fred og ro og læse den og blive glad ved tanken om alle de smukke haver. Jeg elsker stadig din blog! 🙂

 3. Søren siger:

  Hvor er det godt, at du gik ind og ringede på – super fin historie – bliver jo helt glad, når jeg læser om de her to personer og deres blåregn – og wauv, hvor er den flot! Bliv ved, Anette – det er en super blog!

 4. Anette siger:

  Thaaaankks. Ja – er det ikke en fantastisk blåregn. Og så dufter den faktisk også. Det har jeg vist ikke nævnt. Husk at cykle forbi næste år, når den blomstrer over det hele.

 5. L@rs =o) siger:

  Go’ historie! dejligt at der også er flettet lidt faglighed ind i den. Nu ved vi da hvor vi skal klippe hvis vi er i tvivl ;o)

  • Anette siger:

   Jeps Lars. Det ægtepar ved da virkelig hvad de snakker om. Hvordan går det med georginerne? Gir du Søren Ryge baghjul i år…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s